BlogDag van de slaaptips!
Slaaptips Atlas
door

Dag van de slaaptips!

Op de dag van de slaap komt Atlas met slaaptips die cruciaal zijn voor een zalige nachtrust. Wist je dat in België 1 op 3 slaapproblemen heeft? Dat is best veel! Heb jij na het lezen van onderstaande tips nog enkele interessante slaap-weetjes? Deel ze met ons via onderstaande comments!

  1. Over bedtijd valt niet te onderhandelen!

Het uur dat je gaat slapen zou in principe heilig moeten zijn. Een constante slaapcyclus zorgt overdag voor meer energie en gezonde levensstijl.

  1. Qualitytime overdag is een must!

Bouw een moment voor jezelf in overdag, bij voorkeur met een buitenactiviteit. Doe je dit niet, dan riskeer je piekermomenten en rusteloosheid in het midden van de nacht. Gun jezelf die rust, je rusht al voldoende doorheen de dag.

  1. Schermen uit!

Iedereen is in de ban van de schermen: als het niet overdag is voor het werk, dan is het ’s avonds voor tv of met de smartphone in de hand. Maar waarom kan ik minder goed slapen van schermen? Het blauwe licht van de schermen onderdrukt de productie van melatomine, het slaaphormoon dat je in slaap doet vallen.

  1. Van alcohol val je in slaap, maar niet voor lang.

Het is algemeen geweten dat koffie een slecht idee is voor het slapen gaan, maar alcohol is dat evenzeer. Het befaamde ‘slaapmutsje’ doet je snel indompelen, maar helaas voor korte duur. Alcohol in je lichaam zal ervoor zorgen dat je zeer onrustig slaapt en minder diep.

  1. Cool down!

Dit geldt letterlijk voor je kamer en je lichaam. Zorg voor een frisse slaapomgeving door overdag voldoende te ventileren en ’s avonds de verwarming uit te zetten. Ook je lichaam heeft nood aan deze verkoeling! Een warme douche voor het slapen gaan zal je lichaam fysiek ontspannen en door de koele slaapkamer zal je lichaamstemperatuur zakken. Wonderwel triggert deze temperatuursdaling in je hersenen een signaal om in slaap te vallen. Ook je bloeddruk zal vertragen, je hartslag, ademhaling en het verteringsproces.

Probeer het en je valt als een blok in slaap.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw slaap naar de top brengen, Atlas maakt het tot zijn missie.

Contact

info@atlasmatras.be
Keerbergen, België

Geen product in winkelmand.