FAQ

Veel gestelde vragen

Heeft u nog vragen? Laat het ons weten via: info@atlasmatras.be

Producten

Uit welke materialen bestaan de matrassen van Atlas Matras?

De gebruikte materialen zijn voornamelijk koudschuim, traagschuim/geheugenschuim (visco-elastisch schuim), bonell vering en pocketvering. De hoezen van de matrassen bestaan uit polyester, elastaan en mogelijks gecombineerd met IGLOO stretch PCM. Alle gekozen materialen beantwoorden aan de veiligheids- en ecologische normen. Alle gestoffeerde producten van Atlas Matras zijn daarom OEKO-TEX® Standard 100 gecertificeerd. Meer informatie vind u hier terug.

Hoe weet ik welke matras voor mij het meest geschikt is?

Verschillende factoren zijn bepalend voor welke matras nu het meest voor jou geschikt is. De karakteristieken van ieder matras worden daarom op de productpagina zeer zorgvuldig omschreven. Onze adviespagina helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.  Voor bijkomende vragen, staan wij u uiteraard graag verder te woord. Bent u nog niet overtuigd? Vraag vrijblijvend een afspraak om een van onze matrassen te komen testen. 

Ik zweet vaak tijdens mijn slaap, welke matras is voor mij het meest geschikt?

Matrassen uitgerust met vering zijn over het algemeen bekend voor hun optimale ventilatie en dus ook afkoeling. Tevens zijn al onze hoezen vervaardigd uit een snel drogend elastisch polyester. Onze MONT BLANC en MORPHEUS matras gaat zelfs nog een stapje verder en is afgewerkt met een thermo-regulerende IGLOO hoes en garandeert een verfrissende nachtrust.

Is een harde matras een betere matras?

Dit is een foute en helaas nog vaak voorkomende veronderstelling. Een harde matras geeft de klant het idee dat er solide en stevige materialen worden gebruikt en daarom beter en sterker zou zijn. Dit is echter een verkeerd uitgangspunt. Een matras moet in de eerste plaats de juiste ondersteuning bieden, daar waar u die nodig heeft. Dit is voor iedere slaper anders. Daarom ondervinden sommige slapers een hoger comfort bij een zachte matras, anderen bij een harder matras.

Hoe dikker mijn matras, hoe beter?

Net zoals bovenstaande opmerking, is dit helaas ook een foutieve veronderstelling. Slaapcomfort is gelinkt aan de kwaliteit van de gebruikte materialen en de geschiktheid voor uw lichaam en voorkeuren. Een dikkere matras biedt daarentegen wel een verhoogde instaphoogte, wat voor sommigen als comfortabeler wordt ervaren.

Mijn partner beweegt veel in zijn slaap en daarom word ik ’s nachts vaak wakker. Welke oplossing is hiervoor mogelijk?

De oplossing voor dergelijke probleem is een slaapsituatie die u slaaponafhankelijkheid kan bieden: 

  1. U kan ervoor kiezen om in uw 2-persoonsbed 2 aparte 1 persoonsmatrassen te plaatsen, met eventueel een topmatras daar bovenop. Slaaponafhankelijkheid, ongeacht topmatras of niet, blijft gewaarborgd.
  2. Indien u een 2-persoonsmatras verkiest, raden we u aan voor pocketvering te kiezen. Dergelijke matrassen garanderen steeds een slaaponafhankelijkheid, ongeacht de gebruikte comfortlaag. Atlas matrassen die in aanmerking komen zijn: MONT BLANC, EVEREST, LUNA, FLUCTUS.
Ik ben groter dan 1m90, kan ik bij Atlas terecht voor een matras groter dan 2m00?

Er wordt verondersteld dat het matras minstens 10 cm langer moet zijn dan de eigen lichaamslengte voor een comfortabele slaaphouding. Indien u de geschikte maat tussen de selectiemogelijkheden niet kan terugvinden, selecteer “Andere afmetingen” en wij nemen met u persoonlijk contact op.

Welke afmetingen voor de matrassen zijn beschikbaar?

De standaardafmetingen zijn 80x200, 90x200, 160x200, 180x200, 200x200. Overige maten worden niet standaard aangeboden, maar kunnen op aanvraag in onze fabriek geproduceerd worden. Neem hiervoor contact met ons op.

Kan ik een Atlas Matras leggen op een verstelbare bedbodem?

Per uitzondering van 1 matras, NOX, zijn al onze matrassen geschikt voor verstelbare bedbodems.

Wat is de levensduur van een Atlas Matras?

Atlas Matras biedt duurzame matrassen en adviseert zijn klanten om het matras na 10 jaar te vervangen. Een Atlas Matras kent een uitstekende ventilatie en dit heeft een positief gevolg voor de levensduur van uw matras. 

Kan ik de Atlas producten zelf wassen?

Alle afhaalneembare hoezen  zijn wasbaar op max 40° C. Dit geldt ook voor alle accesoires.

Bestellen en betalen

Hoe kan ik producten van Atlas Matras bestellen?

Dit kan simpelweg online via onze productpagina. Na de betaling van de bestelling ontvangt u van ons een bewijs en bericht van levering.

Hoe kan ik betalen?

U kan online betalen via bankkaart of kredietkaart of Paypal.

Levering

Wanneer wordt mijn product geleverd?

Leveringstermijn is steeds afhankelijk van de beschikbare voorraad en drukte. De productpagina vermeldt de geschatte levertijd voor levering in België. Na bestelling wordt u op de hoogte gebracht van de exacte levertermijn. 

Waar is levering mogelijk?

Atlas kan leveren in heel Europa. Leveringstermijnen zullen echter wijzigen bij een bestelling met levering buiten België.

Is de levering gratis?

Vanaf 400 euro is de levering gratis.

Retourneren

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Retourzendingen zijn steeds mogelijk. Voor de specifieke voorwaarden voor jouw product, gelieve onze algemene voorwaarden te bekijken.

 

Is retourneren gratis?

Retourzendingen zijn op kosten van de klant, tenzij de reden van retourneren de geleden schade door de levering is. Zie Algemene voorwaarden.

 

Wat is de retourtermijn?

Een product kan tot 14 dagen na aankoopdatum zonder reden geretourneerd worden en het volledige aankoopbedrag wordt dan na ontvangst van het product aan de klant teruggestort. Producten die na 14 dagen geretourneerd worden, vallen onder de proefslaap regeling. Zie Algemene Voorwaarden.

Proefslapen

Ik heb de indruk dat ik moet wennen aan mijn nieuwe matras, is dit normaal?

Absoluut! Het is niet meer dan normaal dat uw lichaam zich moet aanpassen aan deze nieuwe slaapervaring. Wij raden onze klanten daarom aan om minstens 4 weken op de matras te slapen om een adequaat oordeel te vellen over je nieuwe slaapcomfort.

Wat betekent 100 nachten proefslapen?

Atlas Matras biedt u na aankoop de mogelijkheid om uw matras in eigen slaapkamer te testen. Merkt u tijdens het proefslapen dat u toch een andere hardheid verkiest of twijfelde u bij aankoop tussen 2 matrassen? De geteste matras kan omgeruild worden tegen een andere Atlas Matras. Voor meer info, bekijk onze algemene voorwaarden.

Service

Ik heb nog bijkomende vragen vooraleer ik mijn bestelling wil plaatsen, kan ik hiervoor bij iemand terecht?

Zeker en vast! Onze producten worden online aangeboden, maar onze klantendienst staat u ter dienst. Contacteer ons per mail, chat of telefonisch en wij helpen u zo snel als mogelijk verder.

Wanneer is de klantendienst bereikbaar?

Wij zijn bereikbaar volgens onderstaande kanalen:

Sociale media: Facebook, Instagram, Linkedin

E-mail: info@atlas-matras.be

Telefonisch : Whatsapp chat of telefonisch bereikbaar van maandag t.e.m vrijdag tussen 9:00 en 17:00 (Let op, houd rekening met wachttijden tijdens drukke momenten)

Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?

Indien u een klacht heeft over een product, service of levering horen wij dit graag van u. Op onze contactpagina kan u uw klacht formuleren en we bekijken zo snel als mogelijk wat we voor u kunnen doen.

Uw slaap naar de top brengen, Atlas maakt het tot zijn missie.

Contact

info@atlasmatras.be
Keerbergen, België

Geen product in winkelmand.