AdviesWelke soort matras kies ik?
door

Welke soort matras kies ik?

Loop niet langer verloren in een overaanbod aan matrassen die u enkel keuzestress zal bezorgen. Atlas  biedt een selectie aan 7 kwalitatieve matrassen met elk zijn specifieke kenmerken. Maak doelbewust uw keuze en weet dat iedere type slaper bij Atlas de mogelijkheid heeft zijn/haar geschikte matras te vinden. Ongeacht welke matras u zal kiezen, comfort en ontspanning bieden ze allemaal. Graag lichten wij onze materialen toe zodat u op basis van hun karakteristieken de juiste keuze kan maken.

De  kernmaterialen van een Atlas matras:

Traagschuim

Koudschuim

Pocketvering

Bonell vering

Traagschuim

Traagschuim* heeft als specifieke eigenschap dat het zachter wordt wanneer het wordt verwarmd. Wanneer u plaats neemt op het traagschuim, volgt het perfect de contouren van het lichaam. Het gewichtloze gevoel komt tot stand doordat nergens tegendruk wordt geboden. Het drukverlagend effect biedt u een ongezien slaapcomfort en is zeker een aanrader voor slapers  met rug-, spier- of gewrichtsklachten. 

Belangrijk om weten is dat traagschuim enkel als toplaag van een matras wordt gebruikt om het comfort te verhogen. De onderbouw van een traagschuim matras bestaat altijd uit een ander ondersteunend materiaal, zoals bijvoorbeeld koudschuim of pocketveren. De combinatie van de juiste dikte en densiteit traagschuim met een kwalitatieve onderbouw zal uw slaapcomfort positief beïnvloeden.

(*)Andere benamingen voor dit materiaal zijn NASA-schuim, geheugenschuim of visco-elastisch schuim.

 Atlas traagschuim matrassen:

Everest

Mont Blanc

Morpheus

Fluctus

KENMERKEN geheugenschuim MATRAS

Koudschuim 

Koudschuim, of ook HR-schuim (High Resilience) genaamd, heeft zijn benaming te danken aan de manier waarop het wordt geproduceerd. Door het gebruik van zeer reactieve polyolen kan de temperatuur van de mallen die gebruikt worden voor het schuimproces aanzienlijk verlaagd worden. Kwalitatieve koudschuim matrassen bevatten veel polyolen en krijgen als gevolg een hoge HR-waarde. Hoe meer polyolen, hoe veerkrachtiger en hoe elastischer het schuim. 

De koudschuim matrassen die Atlas aanbiedt, beantwoorden allen aan deze hoge HR-waarden.

Atlas koudschuim matrassen:

Morpheus

Somnia

KENMERKEN KOUDSCHUIM MATRAS

Pocketveren

Deze matras bestaat voornamelijk uit staaldraden veren, maar in tegenstelling tot de Bonnellvering is iedere veer apart verpakt in een zakje. Het gevolg is dat iedere veer onafhankelijk kan bewegen en verschillende type veren gebruikt kunnen worden in 1 matras. Het creëren van verschillende comfortzones is voor matrassen met pocketveren kenmerkend. Een matras uit pocketveren wordt rondom steeds afgewerkt met een comfortlaag van koudschuim of traagschuim.

Atlas matras met pocketveren:

Everest

Mont Blanc

Fluctus

Luna

KENMERKEN POCKETVEREN MATRAS

BONELL VERING

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de matras voornamelijk uit veren. De kern van de matras is volledig opgebouwd uit staaldraad veren die met elkaar verbonden zijn voor de stevigheid en beweging. Deze luchtdoorlatende structuur wordt steeds rondom afgewerkt met een comfortlaag uit koudschuim of geheugenschuim.

Atlas Bonell vering: 

Nox

KENMERKEN bonell vering MATRAS

Een reactie achterlaten

Uw slaap naar de top brengen, Atlas maakt het tot zijn missie.

Contact

info@atlasmatras.be
Keerbergen, België

Geen product in winkelmand.