AdviesHoe kies ik mijn matras?
door

Hoe kies ik mijn matras?

8 uren per dag spenderen we in ons bed. Dat is een derde van onze dag, maar ook van ons leven! Idealiter op een kwalitatief matras, zodat we de overige 2/3e fris en energiek kunnen beleven. Het mag dus geen geheim wezen dat de keuze van jouw matras cruciaal is.

Atlas biedt een selectie aan 7 matrassen, elk met zijn eigen karakteristieken zodat iedere slaper zijn of haar perfecte matras kan vinden. Om jou te helpen de juiste beslissing te nemen, formuleren wij voor jou een aantal praktische aandachtspunten bij het maken van jouw keuze.

 

Aandachtspunten

Je slaaphouding

Een matras heeft als functie om tijdens je slaap de meest natuurlijke lichaamshouding te ondersteunen en er voor te zorgen dat de wervelkolom een natuurlijke houding kan aannemen. Tevens vertelt jouw slaaphouding waar er specifieke ondersteuning nodig is en kan de hardheid naargelang die houding variëren: 

Rug- en buikslapers zijn gebaat met medium tot stevige hardheid.

Zijslapers daarentegen hebben eerder nood aan een zachtere matras.

Het is een belangrijk aandachtspunt, zo niet zelfs de belangrijkste! Daarom creëerden we een specifieke pagina met uitgebreide aanbevelingen voor uw slaaphouding. Check daarom zeker onze aanvullende adviezen over de slaaphouding.

Je gewicht en lichaamslengte

Het lichaamsgewicht heeft een invloed op de hardheid van de matras, anderzijds de lichaamslengte op de lengte van de matras:

> 100 kg: wij raden een steviger matras aan, zodat correcte ondersteuning gegarandeerd kan worden.

> 187 cm: wij raden een matraslengte van meer dan 200cm aan. Deze kunnen steeds op aanvraag verkregen worden.

Warmte-isolatie en ventilatie

Bepaalde materialen ventileren beter dan anderen en houden warmte op of geven een verfrissend gevoel.

‘Ik heb snel warm en transpireer’: wij adviseren een matras met binnenvering zodat ventilatie gegarandeerd is. Extra verfrissing of verkoeling kan tevens dankzij een thermohoes. 

‘Ik heb snel koud in bed’: wij adviseren een matras voorzien van een comfortlaag uit koudschuim of idealiter traagschuim. 

Een optimale ventilatie is uiteraard raadzaam voor een hygiënisch slaapklimaat en heeft een positief effect op de levensduur van de matras. Matrassen met een kern uit veren of een schuim met open celstructuur zullen steeds deze luchtcirculatie garanderen.

Meer weten over de gebruikte materialen? Ontdek onze soorten matras.

Bedbodem

Voor vaste bedbodems zijn alle type matrassen mogelijk, echter voor verstelbare bedbodems zijn matrassen met Bonell vering niet geschikt. Afhankelijk van de hellingsgraad zijn pocketveren wel mogelijk op verstelbare bodems.

Allergieën

Heeft u een allergie voor wol of huisstofmijt? Dan vermijdt u best matrassen waarin wol verwerkt is of textielmateriaal zonder antihuisstofmijtbehandeling. Gelukkig kunnen de Atlas-slapers genieten van wol- en huisstofmijtvrije slaapproducten. 

Prijs

De prijsbepaling voor de aankoop van een matras is steeds consumentafhankelijk. Atlas belooft zijn klanten een correcte prijs-kwaliteitverhouding en voor ieder mogelijk budget een kwalitatieve matras.

Een reactie achterlaten

Uw slaap naar de top brengen, Atlas maakt het tot zijn missie.

Contact

info@atlasmatras.be
Keerbergen, België

Geen product in winkelmand.