BlogEindelijk vakantie! maar wat met mijn nachtrust?
door

Eindelijk vakantie! maar wat met mijn nachtrust?

Eindelijk vakantie! Op vakantie gaan is een geweldige manier om te ontspannen, nieuwe plaatsen te verkennen en te genieten van welverdiende rust. Dat laatste kan ‘s nachts soms lastig zijn in een nieuwe omgeving, waar de slaapplek niet aanvoelt zoals jij het thuis gewoon bent. Misschien kunnen onderstaande tips je deze vakantie wel helpen.

  • Neem je eigen hoofdkussen mee: vaak dé gouden tip om nek- of schouderpijn te vermijden. Een veel voorkomende klacht tijdens de vakantie buitenshuis is last van een stijve nek of stramme schouders omdat we in een andere houding liggen op een hoofdkussen dat we niet gewend zijn.
 
  • Schrik dat je kussen te veel plek zal innemen in je koffer? Met een handig vacuüm zakje reduceer je het hoofdkussen tot het minimum in je koffer.
 
  • Maak gebruik van extra kussens of dekens: met behulp van extra kussens of dekens kan je de hardheid van je matras of kussen aanpassen. Zorg dat je nek en schouders de juiste ondersteuning krijgen en verdeel de dekens om eventueel de stevigheid van de matras comfortabel aan te passen.

 

  • Vraag om een ander kussen of zelfs een matrastopper. Heel wat hotels zijn voorzien op kussens met verschillende hardheid. Check het zeker bij de balie! Met wat geluk overnacht je zelfs in een accommodatie waar men matrastoppers beschikbaar heeft. Een matrastopper is een extra laag die je boven op het matras kunt leggen om het comfort te verbeteren. Het kan helpen om de druk te verminderen en een zachter slaapoppervlak te creëren, waardoor je beter kunt slapen.

 

  • Overweeg een slaapmasker en oordopjes: nieuwe of andere geluiden, of het licht dat door de gordijnen komt piepen. Je slaapomgeving op vakantie daagt ook je zintuigen uit en je slaap verstoren, zelfs als het matras comfortabel is. Vergeet daarom nooit een slaapmasker en oordopjes mee te nemen.

Een reactie achterlaten

Uw slaap naar de top brengen, Atlas maakt het tot zijn missie.

Contact

info@atlasmatras.be
Keerbergen, België

Geen product in winkelmand.