BlogSprookjes voor het slapengaan
Sprookjes voor het slapen gaan- Atlas
door

Sprookjes voor het slapengaan

Er was eens de zoektocht naar een nieuwe matras en de intentie om goed advies in te winnen. In de jungle van matrassen liep je verloren in tegenstrijdigheden en diverse adviezen. Een doordacht besluit nemen werd een heuse opgave! Laten we daarom samen de 3 grootste matras-fabeltjes doorlezen.

“een duurder matras is altijd een beter matras”

Flauwekul uiteraard! Een goede matras heeft niets te maken met de vraagprijs, maar met de mate van comfort die het jou kan bieden en welke materialen daarvoor gebruikt zijn. Comfort is ook zeer persoonlijk, en een prijs gaat dit voor jou niet bepalen.

Houd bij het kiezen van een matras daarom vooral rekening met jouw lichaamsbouw, lengte, slaaphouding en of je de matras thuis kan uittesten.

Let uiteraard wel op voor extreem lage prijzen bij een matras met grote beloften! Kwalitatieve materialen worden niet aan dumpingprijzen verkocht.

“hoe harder de matras, hoe beter de ondersteuning”

Helaas ook een veel voorkomende ballon die we moeten doorprikken. Een harde matras werd vroeger geassocieerd met gebruik van stevige materialen, die er ook voor zorgen dat de matras langer meegaat. De huidige technologieën hebben echter de oude vervangen en materialen als pocketvering en traagschuim deden hun intrede.

Beiden dragen bij aan een ergonomisch slaapcomfort en dus ook een zachtere touch! De ondersteuning past zich aan naar het lichaam en de mythe dat een hardere matras beter zou zijn dan een zachtere wordt daarmee volledig ontkracht.

“enkel een gepersonaliseerde matras kan voor ergonomisch slaapcomfort zorgen”

U heeft last van rug- of gewrichtsklachten? Geen enkele matras, hoe gepersonaliseerd ook, is helaas in staat om deze kwalen op te lossen. Het idee dat men met dergelijke ‘personalisatie’ uw pijnen zal verlichten is helaas een commerciële mythe die we voor u willen doorbreken.

‘Maar men heeft met apparatuur mijn maten en slaaphouding opgemeten!’

Dit geeft aan de klant een gevoel van wetenschappelijk onderbouwd advies, en dus meer geloofwaardigheid. Het is een begrijpelijke, en vooral kostelijke, val waar de consument wordt ingelokt. Echter…

Is uw slaaphouding dan zoveel specialer dan van iemand anders? Nee uiteraard niet, maar u zal voor die ‘gepersonaliseerde’ matras naar uw ‘specifieke’ slaaphouding heel wat extra stuivers neertellen omdat deze zogenaamd specifiek voor u gemaakt is. De 3 mogelijke slaaphoudingen (rug, zij, buik) vragen uiteraard elk een ander type ondersteuning, maar hoeven zeker niet gepersonaliseerd te worden. De enige mogelijke vorm van personalisatie die wij nog mogelijk achten is uw voorkeur en aanvoelen.

 

Even liggen in de winkel en laten uitmeten welke matras voor jou meest geschikt is, geeft u helaas geen waarachtig beeld van wat goed is voor jouw slaap. De opmeting in de winkel is enkel een momentopname. De proef op de som neem je pas na het slapen in de eigen slaapkamer. Voor een dergelijk dure ‘gepersonaliseerde’ matras zijn de proefslaapregels echter veel strenger of onbestaande.

Zijn het daarom slechte matrassen? Zeker niet, hoogwaardige materialen worden er vaak in verwerkt. Denk je na over een gepersonaliseerd matras? Overweeg het enkel als je een duidelijk en zeker antwoord kan formuleren op onderstaande vragen:

  • Waarom wens ik een gepersonaliseerd matras?
  • Verzekert deze me meer slaapcomfort dan een ander matras?

1 Comment

  • Tina

    I’m now not positive where you are getting your information, however great topic.
    I must spend a wwhile learning much mote or figurfing oout more.
    Thank you for excellent inormation I used to be in seaarch off tnis information for myy mission.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw slaap naar de top brengen, Atlas maakt het tot zijn missie.

Contact

info@atlasmatras.be
Keerbergen, België

Geen product in winkelmand.