BlogDream a little dream of me
door

Dream a little dream of me

Sjouke en Adam, de drijvende krachten achter Rustigenacht.nl, schrijven blogs en reviews om in eerste instantie te informeren om stress te verminderen en jouw slaap te verbeteren.

Voor Atlas doken ze in hun pennen (of toetsenbord beter gezegd) en schreven een blog die jouw dromen ontrafelen.

Dromen en hun betekenis

Elke nacht dromen we en met enkele regelmaat komen bepaalde dromen telkens terug. Sjouke, oprichter van RustigeNacht.nl,  gaat in deze blog vertellen wat de meest voorkomende dromen zijn en wat ze betekenen.

Waarom onthoud je niet altijd wat je gedroomd hebt?

Het eerste wat ik altijd aan mijn vriendin vraag als ik wakker wordt is, of ze lekker heeft geslapen. Meestal begint ze daarna gelijk te vertellen waarover ze gedroomd heeft, maar niet altijd. We hebben namelijk de afspraak dat wanneer je een niet zo’n leuke droom hebt gehad, je hier niet over begint maar een ander onderwerp aansnijdt.

Waarom zou je dat doen? Omdat men zegt dat je 50% van de dromen vergeet wanneer je er niet over begint in de eerste 5 minuten dat je wakker bent. Wacht je langer dan 10 minuten? Dan is de kans groot dat je al 90% van de droom bent vergeten. Vandaar de stel regel, is de droom leuk? Vertel er meer over en deel het! Is het niet zo leuk? Stel dan de wedervraag en focus je op iets anders.

De meest voorkomende dromen

Vaak zijn we geneigd om de niet zo leuke dromen groot uit te lichten. Maar wist jij wel dat dromen vaak een betekenis hebben? Laat ik hieronder uitleggen wat de meest voorkomende dromen zijn en welke betekenis daarbij hoort.

Onvoorbereid examen doen

Heb je even heel veel aan je hoofd en weet je het niet meer waar je het zoeken moet? Dan is de kans groot dat je in je droom een examen moet doen. Alleen is hier dan wel de regel dat je het niet mag en kan voorbereiden. Meestal gaat dit over een verandering in je leven waar je nerveus voor bent en gaat het gepaard met stress.

Vreemdgaan

Heel veel mensen gaan ook vreemd wanneer ze dromen. Dit kan ontzettend eng zijn, (en soms ook leiden tot een nachtmerrie) maar het is allemaal nep! Het heeft te maken met dat je spanning mist, niet specifiek in je relatie maar in je dagelijkse leven. Wellicht doe je al zolang hetzelfde en voel je dat je in een sleur zit. Droom je hier vaak over? Dan is het misschien tijd om eens wat meer spanning op te gaan zoeken. Maar dat betekent niet dat je meteen echt vreemd hoeft te gaan!

Iemand zit mij achterna

Dan één van de meest voorkomende dromen. Dat is dat iemand je achterna zit zoals een heks. Of het gevoel dat mensen je te grazen willen nemen. Deze droom komt voort uit stress. Je weet dat je bepaalde dingen nog moet doen, maar je stelt het telkens uit. Dit maakt je onrustig. In je droom komt dit dan terug als iemand die je achterna zit.

Zonder kleren over straat

Er zijn mensen die dromen dat ze al hun kleren kwijt zijn. Ze lopen dan naakt over straat of ze komen er achter dat hun kleren zojuist gestolen zijn. Droom jij hierover? Dan is de kant groot dat je belangrijke veranderingen te wachten staan. Ben je pas verliefd geworden? In afwachting van een sollicitatie of gewoonweg ergens heel zenuwachtig voor? Dan komt het waarschijnlijk daardoor!

Vliegen zonder vliegangst

Dan door na één van de mooiste dromen die er is, dat is dat je kan vliegen. Heb je wel eens een drone bestuurd of aan de kant het raam gezeten in een vliegtuig? Waarschijnlijk heb je dan wel gezien hoe mooi het is op zo’n hoogte. Maar stel nou dat je zelf kon vliegen? Je voelt je vrij, bent ontzettend vrolijk en je maakt je nergens zorgen over. Dat is dan precies wat je doormaakt. Deze dromen komen vaak voor wanneer men hun leven perfect op orde hebben, of juist wanner ze hier expliciet naar verlangen.

Waar is mijn gebit?

Wellicht heb je wel eens gedroomd dat je geen tanden meer had of dat ze spontaan uitvielen. Angstaanjagend is dat, maar het gaat gepaard met een vorm van onzekerheid. Wellicht ben je net begonnen aan een nieuwe baan, heb je een belangrijke toets of twijfel je over je eigen kunnen. Je tanden verliezen staat voor hoe zelfverzekerd je bent.

Een diepe val maken

Ben je in je droom wel eens van een berg gevallen? Of het gevoel gehad dat je van een wolkenkrabber heel diep naar beneden viel? Zo ja, dan is de kans groot dat je in het hedendaagse leven ergens de controle over verliest. Anderzijds kan het ook zijn dat je eigenlijk iets los zou moeten laten, maar dat je dit moeilijk vind en het daarom toch maar niet doet.

Over RustigeNacht.nl

Tot zover de betekenis van de meest voorkomende dromen. Hopelijk ben je wat wijzer geworden na het lezen hiervan. Wil je meer van dit soort blogs lezen? Ga dan naar de website van rustigenacht.nl of klik hier voor meer informatie.

Rustigenacht.nl vindt het belangrijk dat Nederlanders en Belgen beter gaan slapen en minder stress ervaren. Om ze beter te informeren over dit onderwerp schrijven zij blogs en reviews en bieden ze passende slaaphulpmiddelen aan waardoor je beter gaat slapen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw slaap naar de top brengen, Atlas maakt het tot zijn missie.

Contact

info@atlasmatras.be
Keerbergen, België

Geen product in winkelmand.