BlogSlaap kindje Slaap
door

Slaap kindje Slaap

Bent u op zoek naar een nieuwe matras voor uw kind, maar kunt u niet kiezen tussen de verschillende modellen die op de markt verkrijgbaar zijn? Wij bieden een kort overzicht van de belangrijkste punten waarmee u best rekening houdt.


  • Een kind heeft een comfortabel en vooral hygiënisch bed nodig. Vermijd daarom matrassen met een volledige schuimkern, die doorgaans minder verluchting kunnen bieden.
  • Een matras met pocketvering of Bonnel-verenkern staat garant voor een uitstekende ventilatie. Een goede regeling van luchtvochtigheid en temperatuur heeft een positief effect op de nachtrust van uw kind. Deze hygiënische slaapomgeving verlengt ook de levensduur van het matras.
  • Doordat de lichaamsbouw van opgroeiende kinderen en adolescenten verschillen van die van een volwassene, is de mate van ondersteuning ook anders. Matrassen met een verenkern garanderen een comfortabele ondersteuning, met een soepele hardheid.
  • Traagschuimmatras gecombineerd met veren, doorgaans behorend tot een hogere prijsklasse, vormt een optie voor een kind, maar is niet noodzakelijk.
  • Belangrijk aandachtpunt is de matrashoes die tevens bijdraagt aan de hygiënische slaapomgeving. Kies bij voorkeur een antihuisstofmijt/antibacteriële stof en verifieer of deze Oeko-tex gecertifieerd is. Zo bent u verzekerd dat deze vrij is van schadelijke stoffen.
  • Bescherm het matras met een degelijke matrasbeschermer, bij voorkeur vochtbeschermend voor jonge kinderen, en kwalitatief zacht hoeslaken uit katoen.
  • Kies voor een luchtig donsdeken, zodat uw kind in met een ideale lichaamstemperatuur de slaap kan aanvatten.
  • Tenslotte, geef voldoende aandacht aan de keuze van een kwalitatief hoofdkussen. Deze ondersteunt en ontspant de hoofd- en nekspieren tijdens de slaap. Houd daarom rekening met een geschikte hoogte.

 

Aanbevolen Atlas slaapcomfort voor kinderen

Matras Luna

Pocketverenmatras met koudschuim comfortlaag

Matras Nox

Bonnelverenmatras met koudschuim comfortlaag

Hoofdkussen Viscofibre

Mals hoofdkussen met kern uit holle vezels

Donsdeken Microfibre

Luchtig donsdeken uit holle vezel

Hoeslaken 100% katoen

Een reactie achterlaten

Uw slaap naar de top brengen, Atlas maakt het tot zijn missie.

Contact

info@atlasmatras.be
Keerbergen, België

Geen product in winkelmand.