BlogFrisse start: Grote schoonmaak in je slaapkamer
door

Frisse start: Grote schoonmaak in je slaapkamer

De lente is het seizoen van vernieuwing en frisheid, maar misschien vond jij nog niet de goesting voor de lenteschoonmaak in je slaapkamer. Deze kamer wordt wel eens gauw over het hoofd gezien, maar de plek waar jij tot rust komt en jouw dag begint verdient net zoveel aandacht!

STAP 1

Organiseer: Ruim alles op wat overtollig is en…durf weg te gooien! Ja ook dat jurkje dat je al een paar jaar niet meer gedragen hebt. Sorteer ook even je beddengoed. Controleer de elasticiteit van je bedtextiel en check op gaatjes. Breng herbruikbare spullen naar de kringwinkel, maar gooi verouderde of kapotte items weg.

STAP 2

Maak grondig schoon: Dit is misschien niet het favoriete gedeelte, maar helaas moet het ook gebeuren. Begin alvast met het afstoffen en sla de hoeken en moeilijk bereikbare plaatsen niet over. Stofzuig en dweil de vloeren en reinig grondig de tapijten.

STAP 3

Vergeet je bed niet: Het middelpunt van je slaapkamer blijft uiteraard je bed en mag zeker niet vergeten worden tijdens deze grote schoonmaak.

  1. Begin met het wassen van je lakens en dekbedovertrekken, bij voorkeur op 60°C als dit mogelijk is. Ook je matrasbeschermer mag ditmaal niet vergeten worden! Overweeg deze eventueel te vervangen als deze al enkele jaren meegaat.
  2. Mogelijk hebben de hoofdkussens de tand des tijds doorstaan, maar overweeg je ook deze in te ruilen. Check daarom zeker de vulling en de hygiëne van je overtrek.
  3. Controleer daarom ook even je dekbed. Je lakens worden regelmatig gewassen, maar ook je dekbed verdient af en toe een grondige schoonmaak. Afhankelijk van de vulling kan je deze zelf reinigen. Dat is zeker het geval voor synthetische vullingen. Heb je een dons- of verendekbed, dan laat je deze best door een professional reinigen.
  4. Last but not least: maak je matras schoon! Dat doe je door hem eerst te stofzuigen. Bestrooi vervolgens je matras met baking soda dat je enkele uren laat intrekken. Nadien zuig je de baking soda weer op. Het neutraliseert niet alleen de geuren, maar ontdoet je matras meteen van alle bacteriën.
STAP 4

Organiseer je nachtkastje: Je nachtkastje is een plek waar je vaak persoonlijke items bewaart. Ontdoe het zeker van onnodige rommel. Zorg ervoor dat je alleen de essentiële items bij de hand hebt, zoals een boek, een lamp en een wekker. Overweeg maximaal mooie plant of een fotolijstje om wat persoonlijkheid aan de ruimte toe te voegen.

STAP 5

Creëer een ontspannende sfeer: Ten slotte is het belangrijk om een rustgevende sfeer in je slaapkamer te creëren. Overweeg geurkaarsen of een aromatherapie-diffuser met ontspannende geuren zoals lavendel of kamille. Plaats ook enkele planten in de ruimte. Ze geven niet alleen een natuurlijke schoonheid aan de kamer, maar ze zijn ook luchtzuiveraars.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw slaap naar de top brengen, Atlas maakt het tot zijn missie.

Contact

info@atlasmatras.be
Keerbergen, België

Geen product in winkelmand.