Traagschuim, koudschuim, geheugenschuim, NASA-schuim, visco-elastisch schuim, pocketveren… tijdens je zoektocht naar nieuw slaapcomfort worden er allerlei termen naar je hoofd geslingerd. Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Informeer je daarom zeer goed naar wat voor jouw slaapcomfort nodig en belangrijk is. Laat je niet misleiden door vage beloftes en dure prijzen. Beter is niet altijd duurder!
Traagschuim is een materiaal dat steeds vaker in kwalitatieve matrassen wordt verwerkt. Ook gekend onder de termen visco-elastisch, geheugenschuim of NASA-schuim, omdat het door NASA voor het eerst werd ontwikkeld. Het schuim fungeerde als buffer om tijdens de lancering van de raket de drukkingskrachten goed op te vangen, zonder tegendruk aan de astronauten te geven.
Hetzelfde effect zien we bij matrassen waar traagschuim in de bovenlaag verwerkt is. Het schuim absorbeert als het ware het lichaam en diens gewicht. Door contact met het lichaam warmt het traagschuim op en wordt het soepeler. Deze specifieke eigenschap werkt vooral drukverlagend op het lichaam en geeft een gevoel van gewichtloosheid. Het ontbreken van de tegendruk is bevorderlijk voor de bloedcirculatie, met als gevolg een betere recuperatie voor de spieren. Geen druk op de spieren, betekent ook geen druk op gewrichten zodat deze ook volledig tot rust kunnen komen.
Doordat het traagschuim zich schikt naar elk type lichaamsbouw, is dit materiaal ideaal voor iedere slaaphouding. Tevens zijn heel wat slapers met rugklachten gebaat bij een traagschuim matras, omdat het gebrek aan tegendruk de spieren volledig ontspant tot rust laten komen.
Een reactie achterlaten
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.