Blog5 tips bij aankoop van een matras
5 aankooptips Atlas
door

5 tips bij aankoop van een matras

Kies voor proefslapen 

Schaf geen matras aan waar je niet de optie hebt om te proefslapen. Anno 2022 ‘testen’ we onze nieuwe matras niet meer in een winkel, maar gewoon lekker in onze eigen slaapkamer. Geef jezelf enkele weken de tijd om te wennen aan je nieuwe matras en beslis dan of je de juiste keuze hebt gemaakt.

Loop niet verloren in een overaanbod

Op het internet circuleert een overaanbod aan verschillende types matrassen. Als consument is het niet verwonderlijk snel verloren te lopen in de matrassen-jungle. Focus op kwaliteit, duurzaamheid en het geschikte materiaal dat bij jouw slaaphouding past.

Duur is niet altijd beter

Dat kwaliteit zich vaak vertaalt in een hogere prijs is te verantwoorden. Bepaalde materialen zijn nu eenmaal duurder en onderscheiden zich daarom van de goedkopere matrassen. Vergelijk daarom dezelfde producten, namelijk gebruik van dezelfde materialen, bij verschillende matrasmerken om de juiste vergelijking te maken.

Garantie

Let op of de matras die je wil aanschaffen onder garantie valt en tevens hoeveel jaren garantie er worden aangeboden. Het aantal jaren garantie verraadt meestal ook de kwaliteit van de matras. Vermijd daarom zeker matrassen die geen of minder dan 3 jaar garantie bieden.

Houd rekening met je slaaphouding en lichaamsgewicht

Uiterst belangrijk is het juiste materiaal kiezen dat past bij jouw slaaphouding en lichaamsbouw. Houd rekening met de juiste afmetingen en ondersteuningsnoden. Wie weet heeft jouw ideale slaapcomfort helemaal geen dure materialen nodig. Wens je meer info over welke matras bij welke slaaphouding past?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw slaap naar de top brengen, Atlas maakt het tot zijn missie.

Contact

info@atlasmatras.be
Keerbergen, België

Geen product in winkelmand.